Veelgestelde vragen

Is 2, 3 of 4 uur zwemles niet te lang?

Nee, de zwemles is zo opgebouwd dat speel- en leermomenten elkaar afwisselen. Tevens zit er een korte pauze in waarbij de kinderen wat drinken. Fysiek gezien houden kinderen het makkelijk vol.

Mag ik kijken tijdens de zwemles?

Nee, wij hebben er voor gekozen om de zwemlessen zonder bijzijn van ouders te geven. Het leidt erg af als de ouders zitten te kijken. In onze wachtruimte hangen schermen waarop u de zwemlessen onder het genot van een kop koffie kunt volgen. Bij de meeste lessen is het mogelijk om de laatste 10 minuten in het zwembad te kijken naar de vorderingen van uw kind.

Mag mijn kind starten als het nog geen 5 jaar is?

Voor alle cursussen geldt dat de kinderen in principe 5 jaar moeten zijn bij aanvang van de eerste zwemles. In overleg kan er eerder gestart worden.

Tegemoetkoming kosten zwemles gemeente Ede

Zwemles kost ouders veel geld. Daarom kunnen ouders van kinderen van 7 en 8 jaar van de gemeente Ede een eenmalige tegemoetkoming krijgen voor het halen van het zwemdiploma-A. (inkomensgrens 130% sociaal minimum).

De hoogte van de eenmalige tegemoetkoming bedraagt € 450 per kind.

Voor meer informatie over deze regeling kijk op de website van de gemeente Ede.

Kan ik vragen stellen over de voortgang van de zwemlessen?

Ja, uiteraard kunt u ons vragen hoe het met uw kind gaat. Het is het handigst om aan het einde aan de zwemles, aan de eigen instructeur, vragen te stellen over de vorderingen.

Waar wordt er diploma gezwommen?

De kinderen zwemmen af voor hun diploma in het zwembad waar ze zwemles krijgen.
Het is verstandig om met uw kind naar meerdere zwembaden te gaan om te zwemmen. Zo leren kinderen dat elk zwembad anders is.

De diplomalijn die wij hanteren is de Internationale erkende Zwemdiploma's van de ENVOZ. Ruim 40 landen werken volgens deze standaard.

Is het erg als mijn kind een zwemles mist?

Ja, u heeft een diplomapakket gekocht met diplomagarantie wat inhoudt dat wij uw kind opleiden tot het zwemdiploma. Echter, als uw kind lessen mist dan zal het bijna niet mogelijk zijn om binnen een bepaalde tijd het zwemdiploma te behalen en komt de diplomagarantie te vervallen.

Moet ik het lesgeld direct betalen bij aanmelding?

Bij aanmelding van uw kind betaalt u een aanbetaling. Deze aanbetaling wordt verrekend met het totale bedrag aan lesgeld. Als uw kind de uitnodiging ontvangt voor de eerste zwemles verzoeken wij u om het resteerde bedrag over te maken. Dit is ongeveer 4 weken voor de start van de eerste zwemles.

Moet ik het lesgeld volledig betalen voor aanvang van de zwemlessen?

Als u voor uw kind de uitnodiging ontvangt voor de eerste zwemles verzoeken wij u om het resteerde bedrag over te maken. Dit is ongeveer 4 weken voor de start van de eerste zwemles.
Het is voor een aantal cursussen ook mogelijk om de betaling in termijnen te voldoen. Als u hiervan gebruik wilt maken neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.