Zwemles zwemdiploma C Zwemschool ZwemZeker
Zwemles zwemdiploma C diplomagarantie Zwemschool ZwemZeker

Zwemles zwemdiploma C

Als uw kind in het bezit is van zowel zwemdiploma A als B, kunt u hem/haar opgeven voor zwemlessen voor zwemdiploma C. Tijdens de lessen leren kinderen o.a. zwemmend redden onderdelen, balvaardigheid en zelf in het water hun kleding uit te trekken.

Turbozwemmen / vakantie zwemcursus zwemdiploma C

De kinderen krijgen in een vakantieweek vijf dagen 1,5 uur zwemles per dag.

2 maandencursus zwemles C

Meerdere keren per jaar organiseren wij 2 maandencursus voor het C-diploma. Uw kind krijgt 6 weken 1x per week 1,5 uur zwemles.

Data

Zomervakantie 2023
Lesdag Lestijden
Maandag 7 t/m vrijdag 11 augustus 10.30 - 12.00 uur
Zaterdag 12 augustus afzwemmen
Herfstvakantie 2023
Lesdag Lestijden
Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober 10.30 - 12.00 uur
Zaterdag 21 oktober afzwemmen
Kerstvakantie 2023-2024
Lesdagen Lestijden
woensdag 27 t/m zaterdag 30 december 10.30 - 12.00 uur
dinsdag 2 januari 10.30 - 12.00 uur
woensdag 3 januari afzwemmen

Tarieven

Zwemdiploma C Diplomapakket Aanbetaling (2)
3 maanden- of vakantie snelcursus € 315,00 € 50,00

(2) De aanbetaling wordt verrekend met de prijs van het diplomapakket.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.

Diplomagarantie

De meeste kinderen kunnen na afloop van de cursus afzwemmen voor zwemdiploma C. Als uw kind nog niet kan afzwemmen, dan kan hij of zij in een volgende C cursus verder zwemmen. De vervolglessen vallen onder de diplomagarantie. Dat betekent geen extra kosten tot je kind heeft afgezwommen voor het C-diploma.

Diplomapakket

Om uw kind te laten deelnemen aan een zwemcursus, koopt u een diplomapakket.
Het voordeel van dit diplomapakket is dat de kosten voor de zwemles voor u overzichtelijk zijn. U betaalt éénmalig een bedrag en daar komen geen extra kosten bij tot uw kind het zwemdiploma heeft behaald.

Diplomapakket bestaat uit:

 • Onbeperkte diplomagarantie: als uw kind niet aan het einde van de cursus kan afzwemmen en wel alle lessen heeft gevolgd (ziekte uitgezonderd), dan zwemt hij/ zij kosteloos verder tot aan het behalen van het zwemdiploma.
 • Feestelijk afzwemmen.
 • Internationaal erkend zwemdiploma C.
 • Kado bij het afzwemmen.

Diploma eisen

Kledingeisen: sweater met lange mouwen, lange broek, schoenen en een jas.

Keuzeslagen: Enkelvoudige rugslag of borstcrawl. Schoolslag of borstcrawl.

Gekleed in zwemkleding, sweater met lange mouwen, lange broek, schoenen en een jas:

 1. Te water met een val achterwaarts, waarna de zwemmer 15 seconden rechtop gaat watertrappen. Er wordt een bal in het water gegooid op een afstand van ongeveer 2 meter. De zwemmer zwemt naar de bal en werpt deze naar de dichtstbijzijnde persoon op de kant.
 2. Aansluitend wordt een (erkende) borstslag (voorkeur: schoolslag) over een afstand van 100 meter gezwommen: rond de 50 meter trekt de zwemmer de jas al zwemmend uit. Vervolgens zwemt de zwemmer onder een mat door, klimt op een volgende mat, verlaat deze met een rol voorwaarts en zwem aansluitend een (erkende) rugslag (voorkeur: enkelvoudige rugslag) over een afstand van 75 meter, waarbij de laatste 50 meter een bal meegenomen dient te worden (voorkeur: kopgreep).
 3. Bij de kant aangekomen, wordt de bal aan een op de kant staande persoon afgegeven en klimt de zwemmer op de kant zonder gebruik te maken van een trap.
 4. Te water met een kopsprong, waarbij de zwemmer geheel onder water dient te gaan. Vervolgens oriënteert de zwemmer zich onder water door iets te pakken, aan te raken of ergens doorheen te zwemmen. Dit voorwerp bevindt zich op 8 meter van de kant, op een minimale diepte van 1,25 meter. Aansluitend vervoert de zwemmer, door middel van een zwemnoodle of rescue tube, een medezwemmer als ‘drenkeling’ over een afstand van 15 meter naar de kant. De afstand tussen de drenkeling en de redder ruim genoeg zijn, zodat ze elkaar niet vast kunnen pakken.
 5. De zwemmer laat zich van een boot kiepen (achterwaartse rol), zwemt naar de kant en klimt vervolgens via een mat op de kant. De zwemmer pakt een werpzak en gooit deze naar een drenkeling en trek deze naar de kant.
 6. De zwemmer gaat door een band, hoepel of zeil met gat te water. Omdat ‘oevers af kunnen brokkelen’ klimt de zwemmer via een mat door middel van een rollende techniek weer uit het water.
 7. De zwemmer springt door een grote band, zwemt onder water naar een mat of een platliggend zeil met gat en klimt daarop. Omdat ‘oevers af kunnen brokkelen’ gaat de zwemmer over de mat/zeil met gat op de buik naar de kant toe om vervolgens op de kant te klimmen.

Gekleed in zwemkleding:

 1. Zwem op tempo in een erkende zwemslag een afstand van 25 meter.
 2. Te water met een schredesprong of hurksprong en terugzwemmen naar de kant. Zwem vervolgens 50 meter in erkende rugslagen (enkelvoudige rugslag, rugcrawl) en 50 meter in erkende borstslagen (schoolslag, borstcrawl), waarvan minimaal 15 meter borstcrawl.
 3. Met een rechtstandige sprong te water en vervolgens over een afstand van 2 meter op de rug wrikken in de richting van het hoofd, daarna 2 meter in de richting van de voeten. Vervolgens 30 seconden gelijkzijdig watertrappen, 30 seconden ongelijkzijdig watertrappen,
  klimt de zwemmer uit het water naar eigen keuze.

Bonus (optioneel) ‘Fiets te water’: Met een speciaal geprepareerde fiets rijdt de zwemmer over een mat het water in en weet zichzelf te redden.

Zwemschool ZwemZeker Ede

Zandlaan 18a
6717 LP Ede

0318 - 504 794

KvK: 52191575
btw nr: NL 8503.36.831.B01

Heb je een vraag? Stel deze gerust

Bereken het volgende: 1 plus 7.

Copyright 2013-2023 - Zwemschool ZwemZeker | Contact | FAQ | Sitemap | Privacy verklaring | Algemene Voorwaarden | Realisatie: Krabo Websites & Hosting