Zwemles zwemdiploma B Zwemschool ZwemZeker
Zwemles zwemdiploma B diplomagarantie Zwemschool ZwemZeker

Zwemles zwemdiploma B

Met het behalen van het zwemdiploma A is de eerste stap gezet naar het zwem zeker worden van uw kind. Met zwemdiploma B worden het uithoudingsvermogen en de techniek van de verschillende zwemslagen verbeterd. Ook leren de kinderen nieuwe onderdelen zoals duiken.

3 maandencursus diploma B

Meerdere keren per jaar organiseren wij 3 maandencursus voor het B-diploma. Uw kind krijgt 10 weken 1x per week 1 uur zwemles.

Turbozwemmen / vakantiesnelcursus B

In alle schoolvakanties organiseren wij snelcursussen voor zwemdiploma B. De kinderen krijgen vijf dagen zwemles van 1,5 uur per dag.

Data

Start november 2023 (wekelijks)
Lesdag Lestijden  
Start: 8 november    
Woensdag 17.45 - 19.00 uur  
Kerstvakantie 2023-2024
Lesdagen Lestijden  
woensdag 27 t/m zaterdag 30 december 08.30 - 10.00 uur  
dinsdag 2 januari 08.30 - 10.00 uur  
woensdag 3 januari afzwemmen  

Tarieven

Zwemdiploma B Diplomapakket
2/3 maandencursus of vakantie snelcursus € 315,00

(2) De aanbetaling wordt verrekend met de prijs van het diplomapakket.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.

Diplomagarantie

De meeste kinderen kunnen na afloop van de cursus afzwemmen voor zwemdiploma B. Als uw kind nog niet kan afzwemmen, dan kan hij of zij in een volgende B cursus verder zwemmen. De vervolglessen vallen onder de diplomagarantie. Dat betekent geen extra kosten tot je kind heeft afgezwommen voor het B-diploma.

Diplomapakket

Om uw kind te laten deelnemen aan een zwemcursus, koopt u een diplomapakket.
Het voordeel van dit diplomapakket is dat de kosten voor de zwemles voor u overzichtelijk zijn. U betaalt éénmalig een bedrag en daar komen geen extra kosten bij tot uw kind het zwemdiploma heeft behaald.

Diplomapakket bestaat uit:

 • Onbeperkte diplomagarantie: als uw kind niet aan het einde van de cursus kan afzwemmen en wel alle lessen heeft gevolgd (ziekte uitgezonderd), dan zwemt hij/ zij kosteloos verder tot aan het behalen van het zwemdiploma.
 • Feestelijk afzwemmen.
 • Internationaal erkend zwemdiploma B.
 • Kado bij het afzwemmen.

Diploma eisen

Kledingeisen: shirt met lange mouwen, lange broek en schoenen.

Keuzeslagen: Enkelvoudige rugslag of rugcrawl. Borstcrawl of schoolslag

Gekleed in zwemkleding, shirt met lange mouwen, lange broek en schoenen:

 1. Te water met een halve draai om de lengteas, waarna de zwemmer 15 seconden rechtop gaat watertrappen.
 2. Aansluitend wordt een (erkende) borstslag (voorkeur: schoolslag) over een afstand van 50 meter gezwommen. Ga onder een mat door en zwem aansluitend met een (erkende) rugslag (voorkeur: enkelvoudige rugslag) over eveneens een afstand van 50 meter.
 3. Daarna klimt de zwemmer zelfstandig het water uit, zonder gebruik te maken van een trap.

Gekleed in zwemkleding:

 1. Te water met een kopsprong, waarbij de zwemmer geheel onder water dient te gaan. Vervolgens oriënteert de zwemmer zich onder water door iets te pakken, aan te raken of ergens doorheen te zwemmen. Dit voorwerp dient zich op 6 meter van de kant te bevinden, op een minimale diepte van 1,25 meter. Aansluitend wordt een (erkende) borstslag (voorkeur: schoolslag) over een afstand van 100 meter gezwommen. De zwemmer zwemt door een hoepel op minimaal 1 meter diepte, klimt direct over een mat en laat zich er rugwaarts vanaf vallen. De zwemmer zwemt verder met een (erkende) rugslag (voorkeur: enkelvoudige rugslag) over een afstand van 75 meter. De zwemmer klimt zelfstandig het water uit, zonder gebruik te maken van een trap.
 2. Te water met een startsprong, waarna de zwemmer 3 seconden in horizontale ligging uitdrijft. Aansluitend wordt een (erkende) borstslag – die anders is dan de eerdere (voorkeur: borst- crawl) – over een afstand van 10 meter gezwommen.
 3. Te water met een schredesprong of hurksprong. De zwemmer zwemt terug naar de kant en zet zich vanuit het water tweebenig af tegen de kant. De zwemmer drijft vervolgens met een gestrekt lichaam 3 seconden uit en zwemt daarna een (erkende) rugslag – die anders is dan de eerdere (voorkeur: rugcrawl) – over een afstand van 10 meter.
 4. Op minimaal 3 meter vanaf de kant ligt een boot/mat in het water met daarop enkele zwemmers. Eén zwemmer valt zijwaarts of achterover in het water en vervult de rol van ‘drenkeling’. De andere zwemmers op de boot vervullen de rol van ‘redders’, waarschuwen elkaar en roepen een op de kant staande volwassene aan. De ‘redders’ werpen/reiken vervolgens een zwemnoodle (of ander zacht, drijvend hulpmiddel) naar/aan de ‘drenkeling’ en helpen deze aan boord.
 5. Te water met een hurksprong en zwemmen naar de omgeslagen boot/mat. De zwemmer gaat onder de boot en blijft daar 5 seconden. Vervolgens laat de zwemmer zich onder water zakken en zwemt naar een pylon die 2 meter verder op een diepte tussen de 1,30 en 1,80 meter op de bodem staat.
 6. Te water met een rol en gedurende 1,5 minuten watertrappen, waarbij elke zwemmer zich 20 seconden met een drijfhulpmiddel, (zoals een PET-fles of bal) drijvende mag houden om uit te rusten om daarna weer door te gaan met watertrappen.

Zwemschool ZwemZeker Ede

Zandlaan 18a
6717 LP Ede

0318 - 504 794

KvK: 52191575
btw nr: NL 8503.36.831.B01

Heb je een vraag? Stel deze gerust

Bereken het volgende: 6 plus 8.

Copyright 2013-2023 - Zwemschool ZwemZeker | Contact | FAQ | Sitemap | Privacy verklaring | Algemene Voorwaarden | Realisatie: Krabo Websites & Hosting