Peutersurvival

PeuterSurvival les bij zwemschool ZwemZeker

Nederland is een waterrijk land en ook in de wijk en rondom ons huis is vaak water te vinden. Reden genoeg om kinderen die nog niet kunnen zwemmen op speelse wijze manieren te leren om zich te redden na een val in het water.

De peuters leren tijdens het "overlevingszwemmen" nog niet echt om te zwemmen. De kinderen leren geen zwemslagen als borstcrawl en schoolslag. Wel leren ze hoe ze boven moeten komen na een val in het water en hoe ze zich naar de rugligging kunnen draaien, om zodoende makkelijker adem te halen. En hoe ze vervolgens terug kunnen peddelen naar de kant. Daarmee leren de peuters vaardigheden die hun reddingskans en overlevingskans na het te water raken, vergroten. De middelen die we in de les gebruiken zijn zo realistisch mogelijk, zodat de peuters het geleerde ook echt in de praktijk kunnen toepassen.

In het opleidingsprogramma ‘Peutersurvival’ leren jonge kinderen op hun eigen zwemwijze naar de kant te zwemmen. De vaardigheden die hiervoor nodig zijn worden steeds verder uitgebreid, zodat uw kind zich in steeds moeilijkere omstandigheden kan redden om uiteindelijk zelfredzaam te zijn in alle omstandigheden. Tijdens de lessen worden de kinderen optimaal begeleid door ervaren lesgevers in het water en wordt de oefenstof steeds aangepast aan het niveau van het individuele kind.

Voor wie ?

De lessen zijn geschikt voor peuters vanaf 3 jaar die niet bang zijn voor water. Tijdens de eerste paar lessen gaat de ouder mee het water in.
Als u uw kind wilt inschrijven klik dan hier.

Wat nodig?

Om mee te doen aan het overlevingszwemmen, heeft uw kind een EasySwim zwempak nodig. Dit is een zwempak waarin drijfmiddelen zijn verwerkt.
Tijdens de les doen de kinderen oefeningen met en zonder dit drijfpakje.

Maandag 16.15 - 17.00 uur
Woensdag 10.30 - 11.15 uur
Vrijdag 09.15 - 10.00 uur
  10.00 - 10.45 uur

Tijdens de schoolvakanties komt de Peutersurvival les te vervallen.

  Eenmalig 11 lessen
Peuter survival les (3/4 uur)   € 97,50
Easy swim Pro zwempak € 39,50  

Prijswijzigingen voorbehouden.